25 Квітня, 2024
15:00 Всеукраїнська трaгeдiя біля Києва: бiйцi тероборони зaгuнулu, захищаючи жінок і дітей

15:00 Всеукраїнська трaгeдiя біля Києва: бiйцi тероборони зaгuнулu, захищаючи жінок і дітей

Під Києвом, тероборона закрила собою підвал з цивільними

Про те, що в місті Васильків, в Київській області, під час ведення бою з російською диверсійною групою, загинули три людини з тероборони: художник(заслужений діяч України) Сергій Пущенко, і два бійці з добровольчої групи, Степан Ковалюк і Ярослав гранітний, на своїй сторінці в соцмережі Facebook, пише екскерівник Рівненського “Правого сектора”, лікар-травматолог, Роман Коваль.

Як стало відомо з публікації, трагедія сталася в ніч на цю середу, 2-е березня: тероборона вступила в протистояння з російською ДРГ, метою якої став шкільний підвал з мирними жителями.

За словами Коваля, терористи не припускали, що, крім охоронця школи, там виявляться і наші воїни, включаючи чотирьох чоловіків з тероборони Василькова, які прийняли бій, і ціною власних життів врятували від смерті людей, що знаходяться в бомбосховищі.

До публікації прикріплені фотознімки загиблих українців. Є й символічне фото з пробитим російською кулею паспортом 42-річного активіста Ярослава Гранітного з міста Рівне.

Ярослав Гранітний

Його побратим, Степан Ковалюк, теж народився у Рівному, у 1985-му році народження. Через російську агресію сиротами залишилися його троє дітей.

Степан Ковалюк

Сергій Пущенко був заслуженим діячем мистецтв України, і народився на Дніпропетровщині. Навесні 2015-го року, він відправився в зону проведення бойових дій, де протистояв першому етапу російської збройної агресії проти України. У більш спокійний час встиг написати цілу серію портретів солдатів 5-го окремого батальйону Добровольчого Українського Корпусу “Правого сектора” і 5-го окремого батальйону “УДА”. А трохи пізніше, відзначився і як активний волонтер.

Сергей Пущенко

Редакція висловлює щирі співчуття рідним та близьким. Вічная память героям

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!