30 Квітня, 2024
8 грубих помилок, які допускають жінки під час місячних

8 грубих помилок, які допускають жінки під час місячних

Під час менструації жіночий організм стає більш вразливим. Але багато панянки воліють не звертати особливої ​​уваги на початок циклу і продовжують займатися звичними справами. А ось гінекологи наполягають на тому, що в ці дні все-таки потрібно поберегти себе.

Помилка № 1 – спортивні заняття

Деякі дівчата не звертають особливої ​​уваги на менструальний цикл і біжать в спортзал, щоб не пропустити довгоочікувану тренування. Але гінекологи рекомендують в перший день менструації зовсім відмовитися від фізичних навантажень.

Справа в тому, що в цей період вправи, як ніколи, сприяють посиленню кровотоку в статевих органах, що провокує рясні виділення.

Однак не варто позбавляти себе повністю корисних тренувань: пілатес, йога (без перевернутих поз) і лікувальна фізкультура тільки вітаються.

Помилка № 2 – постільний режим

Багато жінок перші дні менструального циклу проводять у ліжку, посилаючись на біль в животі. Це не зовсім правильне рішення, тому що в стані абсолютного спокою кров застоюється і місячні проходять набагато болючіше.

Під час менструації невелика фізичне навантаження показана! Виняток становлять лише ті жінки, чиї критичні дні стають справжнім випробуванням на витривалість. Тоді проблему потрібно вирішувати безпосередньо з лікарем.



Помилка № 3 – прийняття ванни

Краще відмовитися від прийняття ванни в цей період. Під час місячних шийка матки розкрита більш звичайного і, відповідно, надзвичайно схильна до негативного впливу бактерій.

Також варто уникати перегріву організму: під час прийняття ванни судини розширюються, а циркуляція крові посилюється. Це може закінчитися сильною кровотечею.

Помилка № 4 – активне статеве життя

Жінки часто запитують гінеколога: чи допускається інтимна близькість під час менструації? На що більшість лікарів дають позитивну відповідь, за умови що партнери використовують бар’єрні засоби контрацепції.

Однак навіть при дотриманні всіх правил інтимної близькості, існує великий ризик спровокувати запальні захворювання. Адже маткова кров – відмінне середовище для розвитку інфекцій і мікробів. Тому краще відкласти приємності на потім!

Помилка № 5 – сувора дієта

Деякі дами в спробах знайти ідеальну фігуру не допускають навіть думки про те, щоб відмовитися від строгого режиму харчування хоча б на один день. Але гінекологи наполягають на тому, що треба дотримуватися повноцінного раціону під час місячних.

Їсти можна практично все, бажано часто і в невеликих кількостях. Адже недоїдання в сукупності з втратою крові може привести до сильного нездужання.

Помилка № 6 – прийом деяких медичних препаратів

Під час менструації погіршується згортання крові, тому не варто приймати препарати, які впливають на кровотворні процеси. До таких медикаментів відносяться анальгін і аспірин. Тим, хто відчуває сильні болі в животі, краще звернути увагу на препарати з парацетамолом.



Помилка № 7 – вживання алкогольних напоїв

Гінекологи радять жінкам на цей період повністю відмовитися від алкоголю. Алкоголь тільки підсилює менструальний біль і нездужання. Хороша новина – немає обмежень в прийомі рідини. Можна пити скільки завгодно воду, соки, чай.

Помилка № 8 – часте використання тампонів

Постійне і тривале використання тампонів може спровокувати розвиток запального процесу. Особливо це стосується тих жінок, які часто змінюють засоби гігієни в не призначеному для цього місці брудними руками. Також тривале використання тампона призводить до того, що клітини крові в теплому середовищі починають посилено розкладатися.

Помилка № 8 – вживання солоної їжі

Багато пані під час менструації страждають від набряклості, тому не варто посилювати ситуацію зайвої сіллю.

Якщо ти вважаєш цю інформацію важливою, обов’язково поділися статтею зі своїми подругами!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!