29 Березня, 2024
8000 тисяч дзвінків! В РФ паніка – матері в сльозах, солдати не виходять на зв’язок. Здійнявся бунт!

8000 тисяч дзвінків! В РФ паніка – матері в сльозах, солдати не виходять на зв’язок. Здійнявся бунт!

З моменту початку роботи гарячої лінії для матерів російських солдатів, що воюють в Україні, туди вже зателефонували 8000 тисяч матерів. Про це повідомив радник голови МВС Антон Геращенко.

Матері турбуються, бо їм нічого невідомо про долю їхніх дітей, тому що у всіх під час заходу в Україну забирають мобільні телефони.

Зараз українська влада опрацьовує логістику – яким чином російські матері можуть приїхати в Україну, щоб забрати своїх синів із полону.

Нагадаємо, Міноборони України відкрило гарячу лінію для рідних російських військових. На ній росіяни зможуть отримати інформацію про своїх синів, яких відправили воювати проти України.

За номером гарячої лінії росіяни зможуть дізнатися, чи живі їхні родичі. Також рідні зможуть відправити військовим коротке повідомлення.

В дописі міністра оборони України Олексія Резнікова розміщено повідомлення, де сказано, що “якщо ваші близькі в останні місяці відправилися на навчання і з ними немає звязку, то скоріш за все вони беруть участь в нападі на Україну”.

В листівці зазначено, що за допомогою цієї гарячої лінії матері зможуть дізнатися про свої рідних та вирішити “коли і як зможуть забрати тіла загиблих родичів”.

Зауважимо, до початку військової операції на Донбасі на кордон з Україною перекинули російських солдатів-строковиків. Про це повідомляє видання “Агентство” із посиланням на Комітет солдатських матерів.

Голова правління організації Ольга Ларкіна розповіла виданню, що з початку тижня у комітеті отримали десятки дзвінків від матерів, які поскаржилися, що їхніх синів-призовників терміново відправили до українського кордону, видавши бронежилети та бойову зброю.

Матері пишуть у коментарях у групах “ВКонтакті”, що їхні сини-солдати, перекинуті на кордон із Україною, перестали виходити на зв’язок. За словами Ларкіної, молоді люди змусили підписати контракти. У тих, хто відмовляється підписувати контракт, відбирають військові квитки та ставлять штамп або підписують контракти за них, зазначила голова Комітету солдатських матерів.

Організація має у своєму розпорядженні відомості про відправлення до Білгородської області, що межує з Україною, солдатів з 752-го мотострілецького полку в місті Валуйки, навчальної військової частини в Коврові, 3-ї мотострілецької дивізії з Богучар, з Наро-Фомінської військової частини та Таманської дивізії.

Серед тих, кого відправляють на кордон, навіть ті військовослужбовці термінової служби, яких закликали лише у грудні 2021 року та які ще не встигли пройти потрібну підготовку.

При цьому в Міноборони раніше заявляли, що відправку на війну терміновиків виключено. За законом їх можна спрямовувати до зони бойових дій не раніше, ніж через чотири місяці після початку служби в армії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!